maandag 28 september 2015

What's cooking op 28 september 2015: Bloemkoolrijst met paksoi en kip

Zoals je wel gemerkt hebt,
werd er hier het hele weekend niet gekookt.
Wij aten drie dagen bij Eeterij op Wielen,
want we waren dit weekend in Breda.




 En hoewel de Hupsaté,
broodjes worst van The Blue Truck
en broodjes pulled pork van Stacks ons goed smaakten,
net als de warme chocolademelk met kersenbrownie 
van Barefoot Coffee trouwens, oh my!,
werd het vandaag weer tijd voor het normale ritme.

Zo'n weekendje van huis
zorgt natuurlijk voor achterstallig onderhoud in de groentelade
en daarom werd er vandaag extra in de pan gedaan.

Ik vermaalde bloemkoolroosjes in de blender
tot het een korrelige 'rijst' was,
sneed paksoi, ui, knoflook, gemberwortel, geelwortel
én een stukkie rode peper,
en braadde dat met wat kipstukjes aan.
Er ging nog wat zout, ketoembar, djintan en laos doorheen
om het geheel op smaak te brengen
en vooruit
ook nog een scheutje ketjap.

Op bord werd het zaakje
getopt met wat cashewnoten.

Klaar voor de foto,
klaar voor mijn maag...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten